Brons voor Anniek op NK Cross in Eersel bij meisjes U14

Een Limbracross winnen, dat kan Anniek Verhappen wel. Alle wedstrijden die ze dit seizoen heeft meegedaan, heeft ze gewonnen. Een Nederlands Kampioenschap crosslopen met de allerbeste loopsters van het land is een ander verhaal. In Eersel vond afgelopen weekend het NK plaats. Een mooi, maar zwaar parcours over het terrein van het E3 strand in Eersel. Samen met Amber Verhappen en Elaiza van der Mast vertegenwoordigde Anniek H.A.C. bij de wedstrijd voor de meisjes U14 (onder 14 jaar). In een snelle race liet ze zien dat ze ook tegen het nationaal hardloopgeweld is opgewassen. Anniek veroverde brons! Gefeliciteerd met deze knappe prestatie. Amber liep als eerstejaars in deze categorie een goede wedstrijd en werd 15e. Ook Elaiza mag trots zijn op haar 27e plek. Voor Ruben de Boon was het een mooie ervaring, hij werd 51e bij de jongens U14.

nkcross-anniek

Finish van Anniek

nkcross-amber

Amber na haar race

Bij de jongens U16 gold voor Rens van Meer hetzelfde als voor Anniek. Bij de limbracrossen loopt hij consequent in de top 3. Ook deze race liep Rens goed mee van voren. Een podiumplek zat er niet in, maar met een 8e plaats mag deze talentvolle loper heel tevreden zijn.

nkcross-rens

De finish van Rens

Op zondag werden de H.A.C. kleuren vertegenwoordigd door Tim Melis, Sam Dielemens en Luuk Verhoeven. In de race voor mannen U18 over 5,5km werd Tim in een goed opgebouwde race 25e en Sam 31e. Luuk liep bij de mannen U20 een afstand van 7,6km in 28:05 min. Hiermee werd hij 32e.