Geslaagd en succesvol NK Indoor C/D-Junioren te Apeldoorn!

Dit weekend vonden de Nationale Kampioenschappen U16 & U14 (CD) Indoor 2024 plaats in het prachtige Omnisport in Apeldoorn. Zaterdag was het de beurt aan de U14-atleten (D-junioren) en zondag mochten de U16-atleten (C-junioren) zich van hun beste kant laten zien. De bestenlijsten zijn dit weekend in ieder geval goed aangevuld!

Zaterdag U14

Met maar liefst 11 atleten (en heel veel ouders en trainers :-)) was H.A.C. zaterdag aanwezig om alle trainingsarbeid van de afgelopen tijd om te zetten in een zo goed mogelijke prestatie en daarnaast uiteraard maximaal te genieten van de sfeer en het stadion! Met veel atleten en meerdere onderdelen per atleet was er de gedurende de dag op elk moment wel een leuke wedstrijd te aanschouwen.

Amber trapte de dag af en liet meteen zien dat concurrenten rekening met haar moesten houden voor het podium van de 60m horden. Met 10,69 liep ze direct de snelste tijd van alle U13-meiden in de series en de tweede tijd aller tijden op de HAC bestenlijst! Deze tijd scherpte ze later in de halve finale en de finale nog verder aan naar 10,60 en pakte daarmee spectaculair de eerste plek en goud!! Naast haar 1ste plek op de 60m horden liep ze ook nog eens naar een 4de plek op de 600m! en eindigde ze met een hoogte van 1,35 als 4de met hoogspringen!

De 60m horden werden ook gedaan door Anniek en Dineo, die allebei een PR liepen! Anniek mocht zelfs door naar de halve finales maar kwam bij één horde helaas niet goed uit waardoor ze niet kon finishen. Gelukkig nam Anniek later op de dag revanche door in een sterk bezette 600m wedstrijd beslag te leggen op de 3de plek en een bronzen medaille! Met een tijd van 1:48,56 was dit tevens goed voor een indoor clubrecord!!!

Sinds lange tijd stond dit jaar de 150 meter op het programma. Elaiza, Siem, Dineo en Noëlle zagen dit allemaal wel zitten en liepen allemaal een mooi PR. Helaas drong niemand door tot de finale waar ook maar plek was voor 4 atleten. Naast de 150 was ook de 60 meter was populair bij de atleten: Joep, Siem, Nienke, Noëlle en Elaiza gingen vol voor de sprintafstand en behaalden allemaal een PR. Siem, Nienke en Noëlle kwamen hiermee zelfs tot de halve finale wat tevens het eindstation was. Noëlle was met een scherpe tijd van 8,77 op een zeer nette 10de plek geëindigd.

Joep kon zijn ei een stuk beter kwijt bij het kogelstoten, want met 8,33 werd hij in de finale maar liefst 5de van Nederland en was hij maar 30 cm verwijderd van een podiumplek! Siem drong helaas niet door tot de finale maar had een prima afstand van 7,32 bereikt.

Inmiddels had Noëlle ook het verspringen achter de rug. Met een sprong van 4,17m haalde ze op 3cm! na net niet de finale. Een ander springonderdeel, hoogspringen, werd (naast Amber) gedaan door Floris, Pixie en Nienke. Floris steeg boven zichzelf uit door, zonder spikes 😉, zijn PR van 1,25m te verbeteren naar een hoogte van 1,50m en een 8ste plek van Nederland. Nienke verbeterde met 1,25m net niet haar PR en met een evenaring van haar PR van 1,40m werd Pixie 5de van Nederland in haar categorie.

Na het hoogspringen stond er nog een onderdeel op het programma, de 1000 meter voor Elaiza, Anna, Floris en Pixie. Na alle indrukken en spanningen van de dag liep Elaiza haar eerste officiele 1000m naar een mooie tijd van 4:06. Floris had het hoogspringen nog in de benen maar liep een PR van 3:26,99. Anna ging stoer en vol vertrouwen weg in haar race en liep maar liefst 10 seconden af van haar indoor PR van vorig jaar en werd 13de. Ook Pixie had het hoogspringen nog in de benen maar was als een van de favorieten voor het podium naar Apeldoorn gekomen. Met een uiterst spannende eindsprint zaten we nog zeker 10 minuten in spanning maar met een verschil van 0,04 seconde pakte ze de brons, werd ze 3de van Nederland en pakte ze de 3de medaille voor H.A.C.!

De dag werd door verschillende atleten en ouders gezamenlijk nog afgesloten met een traditioneel Mac-bezoekje 😉!

Zondag U16

Op zondag maakten vier U16-atleten (Eline, Lars, Karlijn en Zenn) de reis naar het Omnisport in Apeldoorn.

Eline en Zenn trapten de dag af met de 60m horden. Allebei liepen ze een mooie wedstrijd, helaas niet genoeg voor een plekje in de halve finale maar wel goed voor een PR en een plekje in de bestenlijst van H.A.C.! Ook deden beide dames mee aan de 60 meter sprint waar ze hetzelfde resultaat boekten. Geen halve finale maar wel allebei een PR!

Ondertussen had Lars zijn verspringen afgerond. Zijn eerste sprong was goed voor 4,62 en deze wist hij helaas niet meer te verbeteren. Hierbij kwam hij maar 25cm te kort voor een finaleplek. Lars herpakte zich en zorgde op de 60 meter sprint voor een super PR van 8,13! en een plek in de halve finale. Helaas had Lars last van zijn knie en durfde hij het niet te riskeren om de halve finale te lopen.

Karlijn had zich vooraf afgemeld voor de 60 meter om zich volledig te richten op de 800m. Nog niet eerder liep ze een officiële 800 meter wedstrijd, ze begon daarom wat voorzichtig maar gedurende de race zorgde ze voor een paar mooie inhaalacties. Met een tijd van 2:49,42 mag ze trots zijn op haar eerste 800m prestatie!

Het laatste onderdeel van het weekend was voor Eline. Met een hoogte van 1,40m kwam ze maar 5cm te kort voor haar PR.

Alle H.A.C.'ers en ouderes bedankt voor jullie deelname, support en gezelligheid!