Podiumplaatsen voor H.A.C. atleten bij Zandboscross

De atleten van de Helmondse Atletiek Club (H.A.C.) noteerden afgelopen weekend geweldige prestaties tijdens de Zandboscross in Deurne. Ze lieten hun concurrenten ver achter zich bij de junioren en diverse categorieën senioren.

Bij de meisjes junioren D domineren de atleten van H.A.C. dit seizoen de crossen. Anniek Verhappen, Amber Verhappen en Pixie Clignett staan bijna elke cross op het podium en ook nu in Deurne. Anniek was de snelste bij de meisjes D en won de cross, terwijl Amber en Pixie de derde en vierde plaatsen pakten.

Bij de junioren B waren het Tim Melis en Sam Dielemans die een mooie prestatie neerzetten. Ze behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats in de U18-race, waar ze twee rondes liepen over een zanderig en heuvelig parcours. Luuk Verhoeven won de U20-race met een geweldige loop. Rens van Meer greep de tweede plaats in de U16-race, waar hij net tekort kwam voor de eerste plek.

De senioren van H.A.C. Helmond deden niet onder voor de junioren en leverden ook fantastische prestaties. Awet Habtaeb moest uitstappen bij de lange cross, maar daarna schreef hij zich nog in voor de korte cross. Hij won overtuigend met een verschil van bijna 30 seconden. Rik van Laarhoven was de beste in de 45+ categorie en liep een goede wedstrijd.

Er zijn nu nog zes crossen te gaan in het Limbra Cross Circuit. De eerstvolgende vindt zaterdag plaats in Swalmen.