HAC Logo 120

Twitter Facebook Instagram

Atletiek is doorgaans een individuele sport, waarin ieder atleet zijn eigen weg en eigen programma kiest. Een uitzondering hierop is de baancompetitie. Dit is een serie van wedstrijden die in teamverband wordt gehouden. 

In vastgestelde programma's van onderdelen worden de individuele prestaties, als bij een meerkamp, in punten omgerekend en tot een totale team-score opgeteld.

De competitie wordt in een aantal voorronden afgewerkt, waarna een eindklassement wordt opgemaakt. Bij de senioren is men in divisie's ingedeeld en kan er gestreden worden voor promotie en tegen degradatie. Bij de junioren kan er gestreden worden voor deelname aan de landelijke finale.

HAC probeert ieder jaar zoveel mogelijk teams voor de diverse categorien in te schrijven, om zoveel mogelijk ateleten de kans te geven hieraan deel te nemen. Maar juist dan is het ook belangrijk dat atleten ruimschoots op tijd bij hun trainer aangeven of men aan de competitie wil gaan deelnemen of niet. 

 

Senioren 

De senioren-competitie bestaat uit 3 voorronden. HAC komt uit in de 3e divisie, poule 14. Voor dit jaar is 1 ploeg mannen en 1 ploeg dames ingeschreven. Onze ploegen zullen worden samengesteld uit senioren, A junioren en evt. nog aangevuld met B junioren.

De coordinatie voor de seniorenploegen is in handen van Ard Schrama

 30 april  ESAV Asterix Eindhoven  Informatie  Uitnodiging
 28 mei  de Keien Uden  Informatie  Uitnodiging
 18 juni  Swift Atletiek Roermond  Informatie  

Voor 2018 zijn de volgende data bekendgemaakt: 22-4, 27-5 en 1-7

 

B Junioren

De B-competitie bestaat uit 2 voorronden. HAC komt uit in poule 44. Voor dit jaar is 1 ploeg jongens ingeschreven. Helaas hebben we ten tijde van aanmelding te weinig meisjes B junioren om enigzins een volwaardige ploeg te kunnen samenstellen. 

De coordinatie voor de B-ploeg is in handen van Ard Schrama

 21 mei  't Jasper Sport Someren  Informatie
 11 juni  AV Attila Tilburg  Informatie

Voor 2018 zijn de volgende data bekendgemaakt: 13-5 en 10-6

 

CD Junioren

De CD-competitie bestaat uit 3 voorronden. HAC komt dit jaar uit in poule 62, met verenigingen uit de regio Eindhoven - Den Bosch. Bij zowel de C als de D junioren zijn er 2 ploegen jongens en 2 ploegen meisjes ingeschreven, zodat zoveel mogelijk atleten aan de competitie kunnen deelnemen.

De coordinatie voor de C junioren is in handen van Marcel Smit.
De coordinatie voor de D junioren is in handen van Jan Crooijmans.

 6 mei  GAC Gemert  Informatie
 27 mei  AV GM Best  Informatie
 10 juni  HAC Helmond  Informatie

Voor 2018 zijn de volgende data bekendgemaakt: 14-4, 19-5 en 30-6

 

Pupillen

De Limbra pupillen competitie (Regio 16/17) bestaat uit 4 competitie wedstrijden. Binnen deze 4 wedstrijden kunnen we meerdere teams inzetten. Deze worden ingedeeld op Pupillen-A en Pupillen B/C&Mini. Inschrijven gebeurd via de coördinator.

De coördinatie voor de pupillen is in handen van Robert Waterschoot.

21 mei Swift Roermond Informatie
11 juni AV-Lgd Deurne  
2 juli ATV Venray Informatie
10 september AV Weert Informatie

 

Reglementen

Het is belangrijk dat zowel atleten als trainers bekend zijn met de algemene wedstrijdregels atletiek, maar ook met de speciale competitie-regels, zoals opstellingen aanmelden, afmelden vanwege blessures, etc. Het wedstrijdreglement voor 2017 is in onderstaande link in te zien.

Competitie-reglement 2017

Uitslagen

Uitslagen en tussenstanden zijn te vinden in onderstaande link

Standen competitie 2017 

Onze sponsoren