HAC 75 jaar

Viering 75 jaar jubileum H.A.C.

De Helmondse Atletiek Club viert dit jaar haar 75-jarig jubileum. Een jaar later dan gepland, want het jubileumjaar van de club was officieel vorig jaar (2020). Wat een feestjaar had moeten worden, is door bekende omstandigheden anders gelopen. Vanwege de pandemie heeft de club haar festiviteiten een jaar uitgesteld: in 2021 viert H.A.C. haar 75-jarig jubileum tijdens de clubkampioenschappen op 2 en 3 oktober met o.a. een feestelijke reünie.

logo-75 jaar HAC.png

 

Uitnodiging voor de reünie

Graag nodigen wij iedereen die een band heeft met de atletiekclub uit, (oud-) leden, (oud-)trainers en vrijwilligers, voor deze feestelijke reünie! Deze vindt plaats op zaterdag 2 oktober van 18:00 tot 24:00 uur.

Maatregelen i.v.m. corona

De reunie vindt buiten rondom het atletiekterrein plaats. Volgens de nu geldende maatregelen is het evenement toegankelijk voor iedereen in het bezit van een coronatoegangsbewijs. 

 

 

Gezocht: foto's van vroeger!

Tijdens de reunie blikken we natuurlijk ook terug met verhalen en foto's naar de vroegere jaren van H.A.C. Heeft u nog foto's liggen? Stuur ze naar pr@hac-helmond.nl.

 

10 kamp 1962.jpg
Tienkamp 1962

Burgm.Kusterscross 1961 Nieuwenhagen.jpg
Burg. Kusterscross 1961 Nieuwenhagen

 

Bekijk hier meer foto's van vroeger!

Dit fotoalbum wordt regelmatig aangevuld.

 

Interview Eindhovens Dagblad met de atletiekkampioenen uit 1967

"De één moest van moeder op atletiek, de ander ging haar broers achterna. Samen vormden acht meiden van HAC ‘een goed stel’. Zo goed, dat ze in 1967 de beste atletiekploeg van Nederland werden in hun categorie. Toen waren het tieners, nu zestigers en zeventigers." 

In het Eindhovens Dagblad stond deze week een prachtig interview met de meisjesploeg van H.A.C. die in 1967 Nederlands kampioen werden. De aanleiding voor dit interview is de reunie van H.A.C. en het 75-jarig jubileum! Lees hier het hele interview.

 

Toen:

694-2.jpeg

En nu:

694.jpeg