Clubrecord 60m horden indoor Lenthe Lieveld

Afgelopen weekend waren de Nationale CD Spelen indoor in Apeldoorn. Het jaarlijkse indoor-hoogtepunt voor de U16 en U14 (CD) junioren. Op zaterdag was een leuke groep van 6 1e jrs U14 atleten afgereisd naar Apeldoorn. En vooraf werden de mogelijke klasseringen al ingeschat. Die vielen boven verwachting heel goed uit.

 

Bij de jongens liep Siem Bakels een tijd van 9,04s op de 60m. En daarmee stootte hij zijn trainer Daan uit de top 10 bestenlijst op deze afstand. Bij ver sprong Siem voor het eerst boven de 4m. Zijn 4,27m is goed voor een 6e plek in de bestenlijst bij deze categorie.

De meisjes waren ook lekker op dreef. Anniek Verhappen en Pixie Clignett liepen op de 600m een tijd onder de 1.58' en daarmee naar plaats 2 en 3 in onze bestenlijst en maar een halve second boven het clubrecord. Beiden liepen ook nog de 60m. Pixie in 9,10s en Anniek in 9,12s en komen daarmee ook in onze bestenlijst. Heel knap gedaan. Ondertussen liep Anna Wilms de 1.000m in een hele mooie tijd van 3.47,95 waarmee ook Anna in onze bestenlijst is terechtgekomen op plaats 3. Sunny Zijlmans completeerde de meidenploeg. Zij deed het ook zeer verdienstelijk door haar eigen PR's op de 60m en bij het verspringen te verbeteren.

 

Maar de eer van de dag gaat naar Lenthe Lieveld. Lenthe begon haar wedstrijddag met de 60m horden. Liep de kwalificatie al in 10,61s wat op dat moment het nieuwe clubrecord was. In de halve finale deed ze er nog een schepje bovenop door naar een tijd van 10,42s te lopen. Hiermee werd ze direkt een podiumkandidaat op dit onderdeel. Helaas was haar start in de finale niet goed en struikelde Lenthe over de 2e horde; een zware teleurstelling tot gevolg. Toch wist Lenthe zich weer op te peppen voor de volgende onderdelen. De kwalificatie 60m liep zij in 8,66s en verbeterde zij zich tov vorige week met ruim 0,2s. Ook de halve final bleef ze sterk lopen om daarmee een finaleplaats veilig te stellen. Nu dan wel... In de finale met sterke tegenstanders liep Lenthe naar een bronzen medaille die zij even later op het podium in ontvangst mocht nemen. Tussen dit sprintgeweld door sprong zij overigens ook nog 1,35m hoog en eiste ook daar de 3e plaats op. 

 

Voor de gehele ploeg onder leiding van Daan een meer dan geslaagde dag. Voor Lenthe een geweldig dag, ondanks de teleurstelling bij de hordenfinale.

Prima prestaties!

maandag 23 januari 2023

Apeldoorn_20230121.jpg