H.A.C. succesvol op Brabantse Kampioenschappen CD Junioren

Helmondse Atletiek Club succesvol op Brabantse Kampioenschappen CD junioren

Afgelopen zaterdag 29 juni werden in Zundert de Brabantse Kampioenschappen CD Junioren gehouden. Op individuele onderdelen streden jongens en meisjes van 11 - 15 jaar om de titel kampioen van Brabant. De Helmondse Atletiek Club (H.A.C.) nam hieraan ook deel met zes C-junioren en acht D-junioren.

Onder tropische omstandigheden werd er door hen geprobeerd om op het erepodium te komen en een medaille in de wacht te slepen.
Bij de C junioren wist Lars van der Zanden het brons te bemachtigen op de 800 meter met een tijd van 2:18,44 min. Het estafetteteam van de C junioren (Kars Reijnen, Gijs van Lieshout, Roel van Engeland en Joep ten Houten) behaalde ook brons op de 4x100 m met een tijd van 49,58 s.

Bij de D-junioren behaalde Fergus Tabor de derde plaats bij het hoogspringen (1,50 m) en de 80 meter sprint (11,15 s). Het meest dichtbij een gouden medaille was Sophie van den Boogaart. Bij de 60 meter sprint behaalde ze op twee honderdste van een seconde na net niet de snelste tijd en moest zich dan ook tevreden stellen met zilver. De tijd die ze vastlegde (8,32 s) was echter wel het nieuwe clubrecord van H.A.C. Gefeliciteerd Sophie !
Het jongens estafetteteam behaalde de snelste tijd op de 4x80 m estafette, maar omdat er maar drie deelnemende teams waren, werd dit reglementair niet als een Brabants Kampioenschap erkend. Maar Luuk Verhoeven, Kick van Vliet, Ramses ten Houten en Fergus Tabor waren met een tijd van 44,03 s wel het snelste estafetteteam van Brabant!

zondag 30 juni 2019

SophievdBoogaart.JPG