HAC successen bij de NK Masters 2019 in Gouda

Dit weekend zijn de NK Masters gehouden in Gouda. Onze masters hebben dit kampioenschap met 4 titels en nog een 2e plaats succesvol afgesloten.

Eefje Swinkels - van Mourik (V40) liep de 80m horden in een nieuw PR van 12,49s. Daarmee voldeed ze ruim aan de limiet en mag zich Nederlands Kampioen  noemen op deze afstand. Helaas voor haar liep zij de race niet helemaal blessurevrij uit en moest zich daardoor gedwongen terugtrekken voor de overige 3 onderdelen.

Theo Goossens (M60) heeft na jaren afwezigheid de draad weer opgepikt voor met name het discuswerpen. Op vrijdagavond opende Theo de wedstijd met een 2e plaats bij het kogelslingeren. Zaterdag was het discuswerpen aan de beurt waarbij hij als één van de kanshebbers aan de start verscheen. Met een worp van 44,87m sloeg hij in de 2e ronde toe, waarna de concurrentie alleen nog kon proberen dat te benaderen. Het leverde Theo een Nederlands Kampioen titel op.

Eveneeens op vrijdagavond kwam Jos Verbakel (M55) op 2 onderdelen uit in zijn eerste NK Masters. Bij polshoog zette hij een gedegen serie sprongen neer om aan de limiet te voldoen en de titel op te eisen met een hoogte van 2,91m. De 3,11m was net iets te hoog op dat moment, met in het achterhoofd dat HSS daarna nog volgde. Bij HSS was Jos ook de favoriet. Met een afstand van 10,68m sloeg hij een groot gat naar nummer twee en wist zich verzekerd van de titel Nederlands Kampioen.

 

Alle behaalde resultaten van onze atleten zijn tevens nieuwe clubrecords in hun categorien. Behalve de hoogte van Jos bij het polshoog. Twee dagen daarvoor had hij bij zijn laatste test de 3m oversprongen.

zondag 19 mei 2019

IMG_1078.JPG