Molenvencross: uitslagen en foto's

Geslaagde editie van de Molenvencross

Op zondag 14 november vond de Molenvencross plaats. Met prachtig crossweer, een parcours wat er goed bij lag en mooie wedstrijden kijken wij terug op een geslaagde wedstrijddag. Dank aan alle deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers!

Bekijk hier de uitslagen

In een spannende eindstrijd werd de lange cross gewonnen door Pepijn van de Westerlo van Eindhoven Atletiek. Hij wist in de laatste meters Mark van Kessel achter zich te laten. Dick Eleveld en John Kocken wisten namens H.A.C. het podium te behalen bij de M55 en M60. Bij de vrouwen won Serana Tielbeek uit Nuenen met overmacht de afstand over 9220men stonden Henny van Oirschot en Regina Faber op het podium bij de V45+.

De korte cross werd zowel bij de mannen als de vrouwen gedomineerd door atleten van AAC uit Amsterdam, Ephrem Kuiper en Yasmin Hillebrink wonnen de race. H.A.C. atleet Awet Habteab liep in een spannende race naar een mooie derde plaats en ook Davy Schoeber wist een plaats in de top 10 te bemachtigen.

In een snelle race bij de junioren C, die gewonnen werd door Abel Kovacs-Borbas van Atletiek Helmond, liep Mees Vergoossen een hele sterke race en eindigde op de zesde plaats. Rens Heygele werd knap 9e.

Een grote groep stond aan de start bij Junioren D. Maar liefst drie HAC-atleten eindigden in de top-10: knap gelopen van Rens van der Meer (5e), Thomas Sterken (7e) en Jarne Reijnen (9e). Bij de meisjes liep Hedwig Tabor in een sterke race naar de 5e plaats en Maud Heygele werd 8e.

Bij de jongens Pupillen A werd er hard gelopen. Floris Prins en Arthur Dolne liepen heel sterk vooraan mee, maar miste met hun 4e en 5e plek net het podium. Ook Bjorn Veenendaal eindigde in de top 10, hij werd 8e.

Bij de meisjes Pupillen A wel een podiumplek voor Pixie Clignett! Zij werd knap derde en ook Dineo van Laarhoven liet zich vooraan zien en eindigde als 8e.

Een supersnelle race bij de meisjes Pupillen B: Lova la Grand van Eindhoven Atletiek won in een uitstekende tijd (3:40 min over 960m) de race - daarmee was ze zelfs sneller dan de winnaar bij de jongens. Ook de nummer twee, Sophie Tripp van Atletiek Helmond, noteerde een snelle tijd, 3:43 min. In dit geweld hield Evy van Cuijk van H.A.C. zich knap staande en finishte als zesde.

Thijm van de Mosselaar miste net het podium bij de Pupillen C, hij werd vierde.