Mooie resultaten op 2e competitiewedstrijd voor CD-junioren

De 2e competitiewedstrijd voor de CD-junioren was een thuiswedstrijd. Op de mooie baan van H.A.C. werden, met extra veel thuispubliek, mooie resultaten genoteerd! Alle atleten hebben het geweldig gedaan. Enkele hoogtepunten:

 

Junioren C

De jongens junioren-C behaalden al in de ochtend de koppositie door een snelle estafette van Bram, Mees, Tim en Sam en een geweldige prestatie van Fergus op het hoogspringen. Hij verbeterde zijn PR met maar liefst 10 cm naar 1.75m. Die koppositie werd niet meer afgestaan! Ook op de 110mh werden maximale punten binnengehaald door Fergus en Teije, met een 1e en 3e plek. Beide heren herhaalde die notering nog eens op de 150m met snelle tijden! Met een nette 4.57m, ondanks een lichte blessure, sprong Mees naar de 5e plaats op het verspringen. Bij het kogelstoten lukte het Hielke, Ties en Bram om bijna dezelfde afstand te stoten. Hielke noteerde met 7,37m het beste resultaat. Teije wist zijn prestatie van de vorige wedstrijd te verbeteren bij het speerwerpen en wist het onderdeel te winnen met 41.12m. Op de 1500m stonden 5 atleten aan de start. Op dit, voor de meeste, nieuwe onderdeel werd uitstekend gelopen. Tim en Ties lieten een mooie strijd zijn, die Tim won in een knappe tijd van 5.02min. 

 

Bij de meisjes was er geen complete ploeg, maar de dames lieten zich met goede prestaties wel in de voorhoede zien bij diverse onderdelen. Yara liep een supersnelle 150m en werd tweede, Isa won haar serie en behaalde een zes plaats. Op de 1500m liep Hannah een sterke race en noteerde 5,47 min (7e plaats). Met het verspringen werd ze 5e met een goede sprong van 4.35m. Mirthe behaalde zowel op de discus als speerwerpen de top 10, ondanks een knieblessure. 

 

Junioren D

Een tweede plaats in het eindklassement voor zowel de meisjes als de jongens D. Super gedaan! Van de top 10 op de 80m waren er maar liefst 4 H.A.C.-atleten, Benjamin was de snelste van allemaal en won het onderdeel in 11,10. Wat een sterke race liet Rens zien op de 600m! Van kop af aan liep hij naar de overwinning in een tijd van 1:45:96min.  Ook op dit onderdeel was H.A.C. sterk met Thomas, Jarne, Lars en Gijs in de top 10. Mike haalde op de horden en het discuswerpen de meeste punten binnen met een knappe 3e en 2e plaats. Jesse noteerde bij het verspringen een afstand van 4,28m en werd 2e - ook weer veel punten voor de ploeg erbij.

 

Bij de meisjes sprintte Zenn naar een knappe 3e plek met 9,20 sec. Op het onderdeel horden behaalde Zenn en Naledi veel punten voor de ploeg met een 2e en 6e plaats. Hedwig liep een sterke 600m race, waarbij ze 3e werd en haar pr met een paar seconden verbeterde naar 1.57,05. Met een afstand van 3,63m werd Maartje 6e bij het verspringen en Hedwig sprong naar een 5e plaats bij het hoogspringen. Met een mooie worp van 18,26m werd Britt derde bij het verspringen en de kogel werd in het Hac-team het verste door Naledi gestootten. 

 

Foto's

De foto's gemaakt door Jan Dijsselbloem staan in het fotoalbum.

 

zondag 15 mei 2022

A45O7351.jpg