Nieuwsbrief 1 juli

Beste atleten,

Eind april zijn de pupillen en junioren gestart met het herstarten van de training en per 11 mei de senioren en wegatleten. In Brabant en Nederland neemt de prevalentie van het coronavirus af, waardoor er verder uitbreiding van de activiteiten plaats kan vinden, maar nog steeds is alertheid gewenst en blijft social distancing het uitgangspunt om hopelijk een nieuwe opleving te voorkomen. Leidend hierin is voor ons het protocol van de Atletiekunie.

 

Kantine, krachthonk en kleedkamers

Het goede nieuws is dat we de kleedkamers kunnen gebruiken en per 1 juli mag de krachthonk en kantine open, maar nog steeds met de 1,5 meter afstand. Ook zijn toeschouwers op 1,5 meter toegestaan op de atletiekbaan. Ouders kunnen weer kijken naar de training van hun kinderen.

 

Als HAC willen wij aan een ieder vragen zijn persoonlijke afwegingen te maken in het wel of niet gebruik maken van deze faciliteiten.

 

Wij zorgen voor de hygine- en veiligheidsmaatregelen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken, maar kunnen niet verantwoordelijk zijn voor een eventuele besmetting. Ook vragen we aan een ieder als hij/zij klachten heeft of iemand in zijn/haar huishouden om dan NIET te komen ter bescherming van je mede-atleet. Wees hierin zorgvuldig. We dragen een verantwoordelijkheid naar elkaar toe. Samen zijn we HAC.

Lees daarom nogmaals goed dit document door!

 

Er zijn wijzigingen; zoals GEEN handdesinfectans en nog belangrijker veranderde trainingstijden!

 

Uitgangspunten

  • Social distancing (1,5 meter afstand). Uitzondering tot en met 18 jaar. Wel tot de trainer 1,5 meter afstand bij voorkeur en indien mogelijk.
  • Was je handen voor komst naar de atletiekbaan en bij thuiskomst. We stoppen met handdesinfectans.
  • Vermijd geforceerd stemgebruik: zoals zingen en schreeuwen.
  • Beperken fysiek contact: geen handen schudden ed.
  • Houden aan hygiëne-maatregelen: zie hieronder.
  • Iedereen dit tot de risicogroep behoort of 70+ is, dient zelf hun risico te analyseren of zij op de accommodatie of in de openbare ruimte zich in groepen kunnen gegeven. Raadpleeg desnoods je huisarts.

 

Trainingstijden en toeschouwers

Kijk goed naar de trainingstijden. Voor de MILA-atleten zijn deze veranderd. De pupillen tijden gaan na de vakantie weer terug naar de oude tijden. Wel is er goed nieuws voor ouders van pupillen en junioren. Zij mogen als toeschouwers aanwezig zijn in kantine en langs de baan. Natuurlijk wel op 1,5 meter afstand én zonder gezondheidsklachten. Ouders zijn dus ook zelf verantwoordelijk voor het afleveren van hun kind op het sporterrein. Er zal geen oversteekhulp aanwezig zijn.

 

Bekijk hier de nieuwe trainingstijden

 

Actuele trainingstijden voor wegatletiek staan ook hier: https://www.hac-helmond.nl/nieuws/aanvangstijden-trainingen-wegatletiek/582 

donderdag 02 juli 2020

hac-baan.jpg