Nieuwsbrief maart 2021

Beste HAC-ers,


Corona duurt voort en de maatregelen ook. Afgelopen week was er een persconferentie. Dit geeft voor HAC niet zoveel veranderingen. De belangrijkste verandering is dat er in vaste groepjes van 4 getraind mag worden vanaf 27 jaar en tot 27 jaar in teamverband. Interne wedstrijden mogen worden gehouden tot 27 jaar.

 

De trainers van de wegatleten hebben samen vergaderd en zijn tot de conclusie gekomen, dat ze met deze maatregelen te weinig trainerscapaciteit hebben om de grote groep wegatleten training te geven. Wel worden via Facebook en HAC-website trainingsschema’s gedeeld. Bekijk ook dit nieuwsbericht

 

De baanatleten (pupillen, junioren en senioren) hebben meer geluk en zijn in staat geweest om door te gaan met trainen. Wel werden de wedstrijden gemist als focus van de trainingen. Hierop hebben trainers geanticipeerd en zijn er winter-crossen geweest bij de pupillen, junioren C en D. Dit werd met veel plezier gedaan. Zelfs met temperaturen onder de nul graden.

 

Bekijk de foto's van de wintercross voor de pupillen

Bekijk de foto's van de wintercross voor de junioren C en D

 

Recent is er gestart met een interne competitie om het gemis van baanwedstrijden op te vangen, uitdaging te houden in het trainen en samen lol maken. Hiervoor zetten zich de trainers, maar ook andere vrijwilligers/ouders in om te zorgen dat dit goed verloopt. Bij deze dank, aangezien zonder extra handen van ouders, deze activiteiten niet mogelijk zijn.

 

De VB-atleten hebben na een lange tijd ook hun trainingen op maandag opgepakt. Veel plezier!

 

De MILA-atleten moeten zich helaas nog aan de avondklok houden. Wel kunnen ze vanaf 16 maart in groepjes van 4 trainen op de baan met 1,5 meter afstand vanaf 27 jaar. Tot 27 jaar mag er in teamverband worden getraind en hoeft er geen afstand te worden gehouden. Hierbij de aanpassingen i.v.m. de avondklok:

  • Donderdagavond 19:00 start op de baan.
  • Dinsdagavond komt te vervallen
  • Extra: Zondagochtend om 9:30 op de baan.

 

Lees hier de hele nieuwsbrief en alle basisregels m.b.t. corona 

woensdag 17 maart 2021

wintercross2021.jpg