Overlijden Marie-Anne Schulten

Met grote verslagenheid hebben we vernomen dat Marie-Anne Schulten zondag 21 oktober op 54-jarige leeftijd is overleden.

 

Marie-Anne is al vanaf haar 16e lid van een atletiekvereniging. Eerst bij Scorpio in Oosterhout en tijdens haar studie bij de Eindhovense Studenten Atletiek Vereniging Asterix.  Vanaf het moment dat ze in 1990 in Helmond is komen wonen (en later in Nuenen) is ze lid van H.A.C.  Eerst als baanatlete. Na een kort verblijf in Amerika en weer terug in Nederland is ze bij H.A.C. aan de slag gegaan als jeugdtrainster. Naast haar eigen kinderen heeft ze ook vele kinderen van H.A.C. laten kennismaken met de atletiek. Daarna heeft ze haar loopbaan bij H.A.C. voortgezet als atlete en trainster bij de recreanten.

 

Atletiek (en met name hardlopen) heeft Marie-Anne veel goeds gebracht. Een Goede conditie (wat volgens haar ook haar humeur verbeterde), lekker bezig zijn in de buitenlucht, gezelligheid, vriendschappen en zelfs een partner.

 

Marie-Anne had er zichtbaar plezier in om anderen te motiveren om plezier te hebben in het verantwoord sporten. De trainingen van Marie-Anne kenmerkten zich door het professionele en speelse karakter, samen plezier maken en zorgen voor elkaar. Als collega trainster was ze actief betrokken en altijd bereid om te zoeken naar oplossingen als we ergens hulp of advies nodig hadden.

 

Marie-Anne had na een paar operaties de moed weer opgepakt en liep op 2 juni de 10km van de Van-Gogh-loop weer onder het uur. Op 28 augustus hebben we met alle trainers nog een hele fijne avond mogen beleven. Iedereen had goede hoop, totdat we op vrijdag 14 september het droevige nieuws ontvingen dat de ziekte ongeneeslijk en onverbiddelijk bleek en het vooruitzicht nog slechts enkele dagen was. De minimale steun in de vorm van een fotocollage en een aantal groepsfoto’s heeft Marie-Anne erg gewaardeerd.

 

We wensen haar man John en de kinderen een naaste familieleden heel veel sterkte.

 

Trainers en Bestuur HAC

 

 Rouwkaart Marie-Anne 0.jpg

Rouwkaart Marie-Anne 1.jpg

Rouwkaart Marie-Anne 2.jpg

 

 

dinsdag 23 oktober 2018

Marie-Anne_Schulten.png