Pr's en clubrecords op 1e competitiewedstrijd in Gemert

Op zondag 7 mei vond de eerste competitiewedstrijd voor de senioren plaats in Gemert. H.A.C. trad aan met een sterke mannenploeg, met Fergus, Daan, Sam, Luuk, Jos, Abel, Kick, Sjoerd, Roy en Bart. Helaas was het onderdeel 110mh niet bezet, dus konden er geen maximale punten behaald wordt. Toch wisten de mannen met sterke prestaties een 5e plek te behalen. 

 

Daan haalde veel punten binnen met winst bij het hoogspringen (1,95m) en het hinkstapspringen (12,63m). Jos zette op dit onderdeel een knappe prestatie neer met een sprong van 11,35m wat een verbetering van zijn eigen clubrecord is én hem een tweede plaats op de ranglijst allertijden bij de M55 oplevert. Fergus liep naar een derde plaats op de 400m en zowel Roy als Luuk verbeterden de pr's flink op resp. de 5000m en 800m.

Met Fergus, Daan, Kick en Abel bracht H.A.C. een sterk team aan de start van de Zweedse estafette. Met een tweede plek hoefden de heren alleen het team van AV Caesar voor zich te dulden.

 

Bij de dames treedt H.A.C. dit jaar aan met een combinatieploeg, samen met AV 't Jasper Sport.  Met een complete bezetting en goede prestaties werden de dames tweede! Voor HAC stonden Julia, Linda, Layla, Kirsi, Franca, Esther en Eefje aan de start.

Het eerste onderdeel van de dag, de 100m horden, begon direct goed: Julia liep naar de winst op dit onderdeel. Ook won ze het verspringen met een verste sprong van 5,50m. Layla behaalde vervolgens de 3e plaats op de 800m. Op de 400m haalde Franca de punten binnen met een 3e plaats en een tijd van 1:05,01. Het estafetteteam, Eefje, Franca, Kirsi en Linda, zette een mooie race neer en werde tweede. Voor Linda was het een extra mooie dag, want ze verbeterde maar liefst twee clubcrecords in de categorie V45. Linda verbeterde haar eigen record naar 14,50 sec op de 100m en ze sprong met 4.41m 2cm verder dan het oude record van Eefje.

 

Op naar Sittard op 21 mei!

maandag 08 mei 2023

IMG_5126.jpeg