Succesvol ZNK voor HAC atleten

Het Zuid Nederlands Kampioenschap (ZNK) voor senioren/A junioren en B Junioren is dit jaar goed verlopen voor onze atleten. Met vijf podiumplaatsen mag men gerust van een succesvol kampioenschap spreken.

Carlo Schoonen (JB) moest zijn speerwerpen weliswaar na 3 pogingen afbreken vanwege een opspelende blessure, zijn 3e worp van 50,13m was voor de concurrentie te ver om alsnog hem van de titel af te houden.

De overige podiumplaatsen kwamen van de atleten die sinds dit seizoen samen trainen in de sprint en spring groep van Jos. Daan Verbakel (JA) nam de eerste podiumplaats voor zijn rekening. In een loodzware 400m horden race liep hij naar een bronzen medaille. Kasia Ferenz (MA) heeft dit seizoen al laten zien dat haar uitverkiezing 'Talent van het jaar 2018' niet voor niets is geweest. Als favoriet voor de eindoverwinning pakte Kasia met overmacht de titel op de 100m. Ruben der Weduwen (JB) mocht zelfs 2 keer het podium betreden. In een spannende finale 100m moest hij met 0,04s achterstand genoegen nemen met de 2e plaats. Die kleine teleurstelling wist hij een 2 uur later weg te werken. In een nog spannendere finale 200m draaide Ruben de rollen om door met 0,02s verschil de titel te grijpen.

Het succes van de groep van Jos werd compleet gemaakt door Julia van Dijk (MB) van 't Jasper Sport uit Someren. Julia traint dit seizoen al regelmatig met de groep mee en zal permanent gaan aansluiten. Met goud op hoog en hss en zilver op de 100m horden was haar kampioenschap meer dan geslaagd.