Trainingen vanaf 11 mei!

Nieuwsupdate 10 mei 2020

Let op:

  • Aangepaste instructies t.o.v. laatste nieuwsbrief
  • Nieuwe regels halen en brengen pupillen
  • Aangepaste trainingstijden

 

Lees de hele nieuwsbrief

 

Op woensdag 6 mei zijn we blij verrast dat onze atleten boven de 19 jaar ook de toestemming hebben gekregen om te starten met trainen. Dit betekent dat maandag 11 mei de senioren, MILA- atleten en wegatleten hun geliefde sport bij HAC kunnen beoefenen.
We hebben reeds een protocol gemaakt voor de pupillen en junioren. Hierdoor hebben we geen nieuwe toestemming van de gemeente nodig om te starten.

 

Voordat je gaat starten met sporten in groepsverband is het goed om na te denken over je eigen risico’s en/of je er fijn bij voelt. We hebben veiligheids- en hygiënemaatregelen genomen om de kans op besmetting van het coronavirus zo klein mogelijk te maken en hopelijk te voorkomen, maar we kunnen het natuurlijk niet uitsluiten. Deze regels zullen hieronder herhaald worden. Lees ze goed door!

 

Wegatleten

Voor de wegatleten is er een uitgebreid plan gemaakt door Dick Eleveld over het veilig trainen. Lees het bericht voor wegatleten.

 

Werptrainingen

Verder hebben we toestemming gekregen van de gemeente om naast looptraining en verspringen, ook te gaan werpen met de junioren/senioren, zodat we meer diversiteit kunnen aanbrengen in de baanatletiek. Uiteraard zijn hierbij ook hygiëne-maatregelen genomen: elke atleet krijgt per training een voorwerp. Voordat deze door een ander atleet wordt gebruikt, zal dit voorwerp worden gedesinfecteerd met desinfectans of water met zeep. Voor de pupillen zijn we hiervoor nog een plan aan het uitwerken.

 

Uitgangspunten

  • Pupillen trainen onder begeleiding buiten. Hiervoor geldt de 1,5 meter maatregel NIET. Wel houden de pupillen 1,5 meter afstand tot de trainers.
  • Junioren trainen onder begeleiding buiten MET 1,5 meter afstand van elkaar en van de trainer.
  • In de openbare ruimte en op de accommodatie hardlopen en atletiek beoefenen in groepsverband voor alle leeftijden is toegestaan mits er 1,5 meter afstand tot elkaar wordt gehouden. Vermijd drukte.
  • Iedereen dit tot de risicogroep behoort of 70+ is, dient zelf hun risico te analyseren of zij op de accommodatie of in de openbare ruimte zich in groepen kunnen gegeven. Raadpleeg desnoods je huisarts.
  • We hebben helaas geen mogelijkheden om niet-leden welkom te heten, aangezien we dan niet verantwoordelijk kunnen zijn voor uit uitvoeren van de veiligheids- en hygiëneregels.

 

Lees alle instructies en trainingstijden hier aandachtig door!

 

Met sportieve groet,

Bestuur H.A.C. en Technische commissie

zondag 10 mei 2020

corona_hardlopen-1589019055.jpg