Uitstekende start competitie voor C/D junioren in Venray

Uitstekende start competitie voor C/D junioren in Venray

Er stond een harde en koud wind, er viel hagel en gelukkig scheen de zon ook tussendoor. De weersomstandigheden waren niet ideaal voor de eerste competitiewedstrijd, maar desondanks leverden de junioren van H.A.C. uitstekende prestaties. Met 42 deelnemers was H.A.C. de tweede grootste ploeg, na AV Valkenswaard. Het team van de jongens junioren C werd 1e en de jongens en meisjes junioren D behaalden de tweede plek. Het meisjesteam C was incompleet helaas dus deed niet mee voor het teamklassement.

 

Jongens Junioren C

Het estafetteteam kon net voor de hagelbui in een snelle tijd en een tweede plaats te finishen. Teije had minder geluk en stond middenin het slechte weer tijdens het speerwerpen. Voor hem was een sterke eerste worp, over de 40 meter, genoeg om met afstand dit onderdeel te winnen.  De meeste punten van deze dag werden op de 100m binnengehaald door Fergus en Sam. Fergus werd tweede in een razendsnelle 12.60 (de wind blies hard: +3,9m/s). Ook op de 110m horden werden veel punten verzameld door Fergus en Teije, respectievelijk tweede en derde op dit onderdeel. Alleskunner Bram verbeterde zijn PR en werd tweede bij het discuswerpen met 24,27m. Op de 800m was het een H.A.C. onderonsje op de 800m met Mees, Tim, Sam, Florian en Rens in de tweede serie. Na een spannende strijd kwam Tim, in zijn eerste wedstrijd ooit, als eerste over de finish en iedereen verbeterde hun persoonlijke records. Hielke ging in de 3e serie van start en liep een goede race. Op het onderdeel verspringen haalde Mees de meeste punten binnen met een mooie sprong van 4.69m. Fergus behaalde op het hoogspringen een gedeelde 1e plaats met 1.55m

 

Meisjes Junioren C

Geen complete ploeg helaas, dus voor Isa, Yara en Mirthe telden de individuele prestaties. Yara werd knap eerste op de 80m in een tijd van 11.24 en Isa werd 4e in 11.83. Jammer voor deze snelle meiden dat er geen estafetteploeg was! Mirthe liet een constante reeks optekenen bij het verspringen en met haar poging van 3.59m werd ze 10e.

 

Jongens Junioren D

Met twee teams in de top 4 lieten de jongens D van zich spreken. En hele knappe prestatie! De meeste punten van de dag werden door Rens van der Meer behaald, hij liep een geweldige 1000m en met een sterke eindsprint won hij deze afstand in 3,28min. Op plek 3 en 4 volgden Thomas en Jarne! Een sterke prestatie van het H.A.C. team op dit onderdeel.

Mike en Jesse liepen een goede 80m horden race en werden 5e en 7e. Op de 80m sprintten Jesse, Rens en Lars de top 10 in. Lars sprong een persoonlijke record bij het hoogspringen met 1.30m en werd vierde. Met een sprong van 3,89m werd Mike eerste bij het verspringen, op plek 3 was het Sam met 3,81m.

 

Meisjes Junioren D

Ook de meisjes D deden het goed en werden met team 1 tweede. Maud, Hedwig, Zenn en Maartje waren supersnel en kwamen ruim als eerste over de finish bij de estafette. Maud behaalde ook veel punten met een tweede plaats op de 1000m en Zenn liet zien waarom ze in het estafetteteam zit: met 9,19 op de 60m werd ook zij tweede. Op de 60m horden werd ze derde in een snelle race en Naledi werd knap 5e. Britt bracht de punten binnen op het speerwerpen en verbeterde haar PR naar 16,32 en Naledi deed het goed voor de ploeg op het kogelstoten met een vierde plaats.

 

maandag 11 april 2022

Fergus competitie venray 22.jpg