WAC & PR

Woensdagavond Competitie

De Woensdagavond Competitie (WAC) is een onderlinge wedstrijd in meerkampsvorm.

 

Door het hele baanseizoen heen vindt er tijdens de woensdagavond-training een wedstrijdje plaats. Volgens het onderstaande schema wordt er op de diverse onderdelen gestreden. Iedere prestatie levert punten op, dit volgens de formules die bij officiele meerkampwedstrijden gehanteerd worden. Aan het einde van het seizoen is die atleet winnaar van de WAC die het meeste punten verzameld heeft. De jongens en meisjes strijden ieder om hun eigen trofee.

 

Mocht je een onderdeel gemist hebben, en dus de punten, geen nood. Ieder onderdeel komt meerdere keren aan bod, en we hebben nog reservedagen staan voor het geval er een avond uitvalt, bijvoorbeeld vanwege slecht weer. Voor het klassement telt per onderdeel maar 1 prestatie, natuurlijk die waar je de meeste punten bij behaald hebt.

 

PR Competitie

De laagdrempelige Persoonlijke Record competitie is een onderlinge wedstrijd waarbij iedereen, getalenteerd of niet, evenveel kansen heeft. De enige voorwaarde is dat de atleet aan wedstrijden (WAC, competite, open wedstrijden, enz.) meedoet en probeert zijn eigen persoonlijk record te verbeteren. Voor iedere keer dat hij/ zij op een onderdeel zijn/haar beste prestatie van dat moment verbetert, worden punten gescoord. Evenaring van het PR levert 1 punt op, verbetering 2 punten. Aan het einde van het seizoen heeft diegene gewonnen die de meeste punten verzameld heeft en staat er een trofee voor hem en haar klaar. De tussenstand is op onze website terug te vinden.

 

We proberen zo goed mogelijk als het kan de uitslagen van de atleten te verwerken in de PR competitie. Atleten dienen echter zelf wel door te geven wanneer zij aan andere wedstrijden hebben deelgenomen buitenom de WAC en reguliere (CD-) competitie. Dit kan via een mail naar statistieken@hac-helmond.nl met vermelding van een link waar de uitslagen te vinden zijn.