Algemeen

Wedstrijden 

Meedoen aan wedstrijden: uitdagend en gezellig!

Net als bij andere sporten, zijn wedstrijden een belangrijk onderdeel van de atletiek. Niet alleen om jezelf uit te dagen en prestaties te verbeteren, maar ook voor de team spirit. Atletiek is een individuele sport, maar we staan wel als een team op de wedstrijden om elkaar aan te moedigen en toe te passen wat we bij de trainingen oefenen en leren.

 

Competitiewedstrijden 

Elk jaar zijn er in de zomer competitiewedstrijden voor de junioren, senioren en masters. De competitie is een combinatie van wedstrijden waarbij verenigingen strijden in ploegen voor de titel van beste ploeg in de betreffende categorie. Voor elke wedstrijd is een selectie van onderdelen gemaakt waarop atleten worden ingedeeld. Deze atleten verdienen met hun prestatie punten. Bij de competitiewedstrijden doet natuurlijk iedereen mee! 

 

HAC_31.jpg 

HAC_3.jpg

 

 

 

Limbra-competitie

H.A.C. maakt samen met atletiekverenigingen uit de regio deel uit van de Limbra-competitie. In de zomer worden de wedstrijden georganiseerd onder de noemer Limbra Baancircuit. In de winter doen we mee aan alle wedstrijden van de Limbra Cross Competitie, waarbij we zelf elk jaar de Molenvencross organiseren. Er zijn individuele prijzen te winnen en aan het einde van het seizoen zijn er prijzen voor de beste 3 in elke categorie (meer informatie over de puntentelling).

 

molebvencross.jpg molenven_junioren.jpg

 

Clubkampioenschappen

Elk jaar sluiten we het zomerseizoen af met de clubkampioenschappen. Voor de pupillen is er een Athletics Champs wedstrijd en de junioren en senioren doen mee met de meerkamp. Een leuke gelegenheid om ook eens de onderdelen te doen, die je normaal niet doet.

 

juliavandijk.jpg

 

Atletiek.nu

Je trainers houden je op de hoogte van de wedstrijden waar we aan meedoen. Je kunt natuurlijk ook zelf op atletiek.nu kijken, je mag je altijd individueel opgeven voor wedstrijden.  

 

 

athletics champs.jpg

 

Heb je vragen over wedstrijden?

Neem contact op met je trainer of groepscoördinator.