Baanatletiek

Beleef atletiek

Binnen H.A.C. hebben we een bloeiende afdeling jeugdatletiek. De jeugdatletiek is gericht op plezier en ontwikkeling. Waarbij het bewegende kind centraal staat en hun belevingswereld het uitgangspunt is van alle trainingen. Op jonge leeftijd is het, voor de ontwikkeling van de motoriek, belangrijk om vooral veel en veelzijdig te bewegen. Hiermee bouwen we aan een basis waarbij plezier en prestaties meer tot uiting komen.

 

Op latere leeftijd verschuift de speels-prestatieve atletiek van de pupillen zich naar het leren trainen en trainen voor de winst op latere leeftijd (junioren/senioren). Waarbij het plezier zeker niet uit het oog verloren wordt. 

 

De pupillen en jongste junioren, trainen in groepen met leeftijdsgenoten. Vanaf de c-junioren wordt er getraind op affiniteit en is er ook de mogelijkheid tot specialisatie.

 

Binnen alle leeftijden nemen we, als groep en individueel, deel aan diverse wedstrijden. In de zomer zijn dit diverse baanwedstrijden en tijdens het winterseizoen volgen de indoorwedstrijden en crossen in een bosrijke omgeving.

 

Is atletiek iets voor jou?

Beoefen je al atletiek of wil je dit graag gaan doen, of eens proberen? Je bent van harte welkom! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via het contactformulier op de website, een e-mail naar de coordinator van de groep waar je mee wilt trainen of kom naar onze atletiekbaan, spreek iemand aan, en vraag naar de desbetreffende coördinator. De coördinator helpt je verder op weg en bespreekt alle mogelijkheden die je hebt bij onze club.

 

Trainingstijden vind je hier.


Goed om te weten: bij de jeugd is er niet in elke groep direct plaats. Het kan dus zijn dat je op een wachtlijst terechtkomt. Wanneer er in de betreffende trainingsgroep ruimte is kun je starten met een proefperiode van 4 weken. Als je dan net zo enthousiast bent als wij, schrijven we je definitief in.

We helpen je graag bij al je sportieve stappen!