Baanatletiek

Beleef atletiek

  

Binnen H.A.C. hebben we een bloeiende afdeling jeugdatletiek. De jeugdatletiek is gericht op plezier en ontwikkeling. Waarbij het bewegende kind centraal staat en hun belevingswereld het uitgangspunt is van alle trainingen. Op jonge leeftijd is het, voor de ontwikkeling van de motoriek, belangrijk om vooral veel en veelzijdig te bewegen. Hiermee bouwen we aan een basis waarbij plezier en prestaties meer tot uiting komen.

 

Op latere leeftijd verschuift de speels-prestatieve atletiek van de pupillen zich naar het leren trainen en trainen voor de winst op latere leeftijd (junioren/senioren). Waarbij het plezier zeker niet uit het oog verloren wordt. 

 

De pupillen en jongste junioren, trainen in groepen met leeftijdsgenoten. Vanaf de c-junioren wordt er getraind op affiniteit en is er ook de mogelijkheid tot specialisatie.

 

Binnen alle leeftijden nemen we, als groep en individueel, deel aan diverse wedstrijden. In de zomer zijn dit diverse baanwedstrijden en tijdens het winterseizoen volgen de indoorwedstrijden en crossen in een bosrijke omgeving.

 

Wanneer je denkt dat atletiek een sport is die bij jou past, kom dan vooral eens langs om te kijken of nog liever om mee te doen. Wij bieden aan iedereen de mogelijkheid om vier weken kosteloos mee trainen om kennis te maken met de sport en onze vereniging. Kijk even bij welke categorie je hoort en op welke dagen we trainen of stuur via het contactformulier een mailtje.

 

Door de grote toestroom van jeugd zijn wij moeten gaan werken met aanmeldlijsten. Dit houdt in dat je tijdens de proefweken kijkt of atletiek iets voor je is. Wil je blijven dan meld je aan met de knop "Lid worden" op de begin pagina van deze website. Wanneer er in de betreffende trainingsgroep ruimte is kun je de trainingen na de proefperiode voortzetten. Wanneer dit niet het geval is wordt je gebeld wanneer er weer ruimte beschikbaar is.