VB Atletiek

VB-Atletiek

 

Atletiek voor gehandicapte sporters:
De Atletiekunie telt op moment meer dan 500 atleten met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap, verspreid over 70 verschillende atletiekverenigingen.

  

VB-atletiek bij H.A.C. Helmond:
VB-atletiek is atletiek voor mensen met een verstandelijke beperking. VB-atletiek is in de eerste plaats plezier in verantwoord bewegen en verdere ontwikkeling van de motorische mogelijkheden van de deelnemers. Deze vorm van sport en ontspanning staat dan ook open voor VB-sporters op elk niveau.


H.A.C. Helmond biedt voor sporters met een (verstandelijke) beperking (denk aan: syndroom van down, ADHD, autisme, verstandelijk gehandicapt e.d.) een gevarieerd atletiekprogramma. Nagenoeg alle atletiekonderdelen komen tijdens de trainingen aan bod, de trainingen vinden in de zomer eens per week op de atletiekbaan plaats en in de winter eens per week in de sporthal. Daarnaast nemen wij regelmatig deel aan wedstrijden die openstaan voor VB-atleten. Waarbij plezier voorop staat, maar van presteren zijn we zeker niet vies, mits dat past bij de betreffende persoon en diens handicap. De groep is zeer gevarieerd van jong tot oud. De VB-atleten zijn afkomstig uit Helmond en omgeving. De sporters wonen in diverse instellingen of nog thuis.

 

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn, kom dan een keer bij een training kijken of neem contact op met de coördinator VB-atleten, Peggy van Alem. 

 

Contact: VB-atleten@hac-helmond.nl

 

Trainingstijden

Zomertrainingen

Dag: Tijdstip:
Maandagavond: Van 19:00 t/m 20:00 uur

Wintertrainingen

Dag: Tijdstip:
Maandagavond: Van 19:00 t/m 20:00 uur

Trainers

Geen foto beschikbaar van Peggy van Alem

Peggy van Alem

Coördinator vb atleten
peggy.van.alem@hac-helmond.nl
Geen foto beschikbaar van Joost van den Brand

Joost van den Brand

Trainer
joost.vanden.brand@hac-helmond.nl
Geen foto beschikbaar van Marie-José van Dijk

Marie-José van Dijk

Hulptrainer
Geen foto beschikbaar van José van der Heijden

José van der Heijden

Hulptrainer