Brons voor Fergus Tabor op NK U18/U20

Afgelopen weekend werd in Bergen op Zoom het Nederlands Kampioenschap voor atleten onder de 20/18 jaar gehouden. Atleten van H.A.C. waren ook aanwezig: Tim Melis (800m), Luuk Verhoeven (2.000m Steeplechase) en Fergus Tabor (400mH/400m).

Op de 800m op vrijdag wist Tim met een prestatie van 2:09,73 zijn PR te verbeteren in een veld van sterke lopers. Dat was niet genoeg om door te mogen gaan naar de finale op zaterdag. Maar volgend jaar weer een kans en in ieder geval een mooie belevenis rijker!

Fergus liep vrijdagmiddag in zijn 400mH serie al een PR (57,65s) op de 400mH en ging daarmee door naar de finale ’s avonds. Daar verbeterde hij wederom zijn tijd tot 56,59s. wat hem zowel het H.A.C. clubrecord als de derde plek op het NK opleverde!
Op zaterdag en zondag liep hij ook mee op de 400m, daar werd hij in de finale zesde met een mooie tijd van 51,97s.

Luuk liep een sterke 2.000m steeplechase. Met zijn snelle eindtijd van 6:51,00 verbeterde hij zijn PR met 24 seconden en behaalde hij een knappe vijfde plaats!