Derde plaats voor de meiden D-Junioren in de B-finale te Lisse!

 

Landelijke B-finale competitie met D-junioren

Afgelopen zaterdag 16 september stond de landelijke B-finale op het programma voor de meiden D-junioren. Tijdens de drie competitiewedstrijden hadden de meiden zich genesteld op de 15de plek van Nederland (van in totaal 204 teams). Een erg knappe prestaties, ook omdat het team voornamelijk uit 1e-jaars atleten bestaat. Nu was het tijd om af te reizen naar Lisse om met in totaal 12 teams te strijden voor een podiumplek.  

 

Een stapsgewijze weergave van een warme, mooie en vooral spannende dag met mooie prestaties en vele PR’s: 

 

 1. Na de vlaggenparade moest Anna direct aan de bak bij het speerwerpen. De concurrentie was hier sterk en Anna deed wat ze moest doen, een aantal mooie worpen en een PR van 15,55m was het resultaat.  
 2. De estafettedames 4x60, vandaag bezet door Karlijn, Dineo, Noëlle en Pixie, snelde naar een tijd van 34,85, goed voor 569 punten.  
 3. Anna had de speer nog niet achter zich gelaten en werd al verwacht in de kogelbak. Ook hier wist ze een PR te behalen van 6,95m! 
 4. De eerste tussenstand werd gepubliceerd, HAC op de 11de plek… 
 5. Lenthe was ondertussen klaar met hoogspringen en stelde niet teleur door haar PR van 1,50 te evenaren. 
 6. Anniek, Pixie en Lenthe gingen verder met horden, vooraf als een van de puntenpakkers bestempeld! Anniek kwam helaas niet goed uit bij een horde en moest genoegen nemen met 12,30. Pixie zorgde als back-up met haar eerste volledige drie-pas voor een PR van 11,71 en Lenthe zou Lenthe niet zijn als ze met een CLUBRECORD van 10,11!!! de snelste tijd en meeste punten wegkaapte bij de concurrentie! 
 7. Door de sterke prestaties op de horden stijgt HAC in de tussenstand naar de 4de plek… 
 8. Dineo kwam vervolgens in actie bij de verspringbak en kwam tot een afstand van 3,67 waarmee ze enkele concurrenten achter zich liet! 
 9. Bij speerwerpen mocht Noëlle proberen de afstand van Anna te verbeteren om zo extra punten te behalen. Zo gezegd zo gedaan, met een worp van 17,01m pakte ze de punten en tevens PR. 
 10. Een andere puntenpakker was de 600 meter, de concurrentie keek zenuwachtig naar de HAC’ers Anna, Anniek en Pixie die vorige week maar liefst 3 medailles wisten te veroveren op de MILA-afstanden op het NK. Anna mocht als eerste van start in de tweede serie. Met een tijd van 2:00,13 kwam ze bijna aan haar PR. In de laatste serie kwamen Anniek en Pixie in actie. Een spannende race met een zenuwslopend einde, de omroeper gaf de winst al aan Nona Weststrate maar de fotofinish (verschil van 4 hondersten) wees uit dat Pixie op de streep eerste was geworden in 1:47,75! Een PR en vlak achter haar op de derde plek Anniek in een PR van 1:48,18! 
 11. HAC stijgt inmiddels naar de 1ste plek!! 
 12. Karlijn maakt zich vervolgens op voor het hoogspringen, met 1,15m blijft ze 5cm onder haar PR. 
 13. Dineo wist met het kogelstoten de prestatie van Anna nog net iets verder aan te scherpen. Extra punten dus! Dineo kwam tot een afstand van 7,05m. 
 14. Anniek was inmiddels bijgekomen van de 600m en klaar om bij het verspringen nog wat extra punten te verzamelen. Helaas was haar verste sprong net ongeldig maar met 4,07m kwam ze in de buurt van haar PR! Een mooie prestatie. 
 15. Met nog maar de 60m in het verschiet zakt HAC weer af naar de 4de plek… 
 16. Karlijn, Noëlle en Lenthe stonden voor de moeilijke taak om ons naar het podium te lopen. Ging dat lukken…!? Karlijn en Noëlle zaten samen in de 4de serie. Iedereen klaar… Noëlle had een uitstekende start maar helaas, gedoe met het startschot waardoor deze opnieuw moest. Uiteindelijk kwam ze nog tot een mooie 9,11 maar ze had het gevoel dat hier meer in zat. Karlijn kwam met een tijd van 9,57 over de finish. In de laatste serie was het de beurt aan Lenthe, met de snelste seizoensprestatie was ze de favoriet van deze serie. Een spannende race en spannende finish, maar helaas kwam ze net als tweede over de finish in een (geweldige) tijd van 8,59.. was dit voldoende voor het podium!!?? 
 17. De tussenstanden waren niet meer zichtbaar op atletiek.nu, zenuwachtig gingen verschillende trainers met rekenmachines en telramen in de weer… 
 18. Alle teams verzamelde zich om het podium heen.. de speaker riep de teams een voor een naar voren, van 12 naar 4.. geen HAC 😊.. Met maar liefst 5562 punten en met máár 34 punten minder dan de nummer één mocht HAC plaats nemen op het onderste treetje van het podium: DERDE!!! 
   

Uitslag finale dsimage.png

 

Meiden, allemaal ontzettend goed jullie best gedaan en gefeliciteerd met deze mooie prestatie! De dag werd nog heerlijk gezamenlijk afgesloten bij een pannenkoekenrestaurant waarna alle atleten uitgeteld en voldaan naar huis terugkeerde. 

 

Bfinale juniorenIMG_3479.jpeg

 

Speciale dank gaat uit naar Lenthe, die ons na deze mooie derde plek gaat verlaten om haar atletiek-carriere voort te zetten bij Prins Hendrik, heel veel succes! Ook veel dank aan Irving voor zijn inzet als trainer de afgelopen jaren. We gaan jullie ontzettend missen! 

 

 

maandag 18 september 2023

IMG_3490.jpeg