Gouden masters

Afgelopen weekend is het NK indoor voor masters gehouden in Apeldoorn. Linda Clignet en Jos Verbakel waren onze deelnemers. Zij mogen zich voor een jaar Nederlands kampioen noemen.

 

Linda (V45) deed mee bij het verspringen. In een spannende wedstrijd waren een aantal dames gewaagd aan elkaar. Linda nam in de 2e ronde de leiding in handen met een afstand van 4.35m en bouwde die nog uit naar 4.37m. In de 5e ronde werd ze echter voorbij gestreefd door haar concurrente met een sprong van 4.40m. In de laatste poging van de wedstrijd toonde Linda haar goede basis van afgelopen maanden door in een ultieme sprong na 4.42m te landen. 2 Centimer verder en goed voor de titel en gouden medaille. Trots stond zij op een met 3 Linda's gevuld podium.

 

Aan het einde van de dag kwam Jos (M55) nog in actie bij het hink-stap-springen. Als verdedigend kampioen en na een sterk baanseizoen in 2023 had hij iets op het spel staan. Hij sloeg echter al in eerste ronde toe. Met een afstand van 11.18m bleef hij slechts 3cm onder het Nederlands record. Maar ruim voldoende om de medestrijders om de titel bijna geen kans meer te geven. Jos probeerde daarna nog het zo gewilde record te pakken, maar dat zat er helaas niet meer in.

maandag 05 februari 2024

NKMasters_indoor_20240204.jpg