Medailles, clubrecords en pr voor H.A.C.atleten tijdens NK Masters

Afgelopen weekend (24-25-26 mei) vonden op de atletiekbaan van GAC Hilversum de NK Masters plaats. Aan dit mooie, gezellige en sportieve evenement deden deze editie maar liefst 609 Masteratleten (tussen de 35 en 81 jaar!) afkomstig uit heel Nederland mee.

 

Jos springt 2x naar goud en nieuwe clubrecords 

Op vrijdag mocht Jos Verbakel het spits afbijten met 1 van zijn favoriete, maar pittige onderdelen, het hinkstapspringen. Voor Jos was dit de eerste keer in zijn nieuwe categorie, namelijk de mannen 60+. De weersomstandigheden waren vrijdagmiddag niet ideaal met een wisselende windrichting en wat regen. Maar desondanks zette Jos een mooie reeks van sprongen neer wat resulteerde in het behalen van de Nationale titel met een winnende afstand van 10,66 meter. Voor Jos een klein beetje teleurstellend omdat hij zijn zinnen had gezet op het Nederlands record (10,90 meter). Zijn sprong is toch goed voor een 2e plaats op de Nederlandse ranglijst allertijden en een clubrecord!

 

Op zaterdag was het in de ochtend nogmaals de beurt aan Jos met verspringen. Hier zette hij met zijn eerste sprong van 5,01 mtr meteen al zijn concurrenten op een flinke achterstand. Een afstand die goed was voor wederom het Nederlands kampioenschap en een 3e plaats op de Nederlandse ranglijst allertijden en wederom een clubrecord!

 

Eerste NK voor Nicky: pr en bronzen medaille

In de middag kwamen Nicky Arnoldussen (vrouwen 35+) en Rik van Laarhoven (mannen 45+) in actie. Nicky’s eerste onderdeel was de 100 meter sprint om 14.45 uur. Helaas begon het erg hard te regenen en maakte de dame in de baan naast haar een valse start waardoor er een herstart plaatsvond. Dit zorgde voor extra spanningen in de hele serie, want als er iemand nog een valse start zou maken dan zou die direct gediskwalificeerd worden. Ondanks de regen en deze valse start liep Nicky toch nog een mooie tijd van 14.61, dichtbij haar PR! Na een lange wacht van bijna 4 uur, was dan om 18:38 eindelijk de start van de 400 meter sprint. In de volle zon met een temperatuur van zeker 10 graden hoger dan bij de 100 meter sprint, eindigde Nicky als 3de met een super mooi PR van 1.07,83!

 

Goud en clubrecord voor Rik op 1500m

Rik van Laarhoven had zich dit NK gefocust op de 1.500 meter. Op de zaterdagmiddag liep de categorie van Rik (mannen 45+) de race samen met de mannen 50+. Rik startte in een controlerende 3e positie, achter twee 50+ mannen, en toen het tempo na 800m wat inzakte, nam Rik de leiding en zette een versnelling in. Met nog 300m te gaan pakte Andrew Larasen (50+) de koppositie terug en daar had Rik geen antwoord op. Met een tweede plaats in de race en de winst op de 1.500 meter in zijn categorie mag hij zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen. Rik liep niet alleen naar het goud maar ook nog naar een nieuw clubrecord! En dat met een suboptimale voorbereiding door een lichte blessure. 

 

'Onze' Linda: pr, goud en clubrecord bij het verspringen!

Tot slot was het op zondag de beurt aan Linda Clignett. Zij kwam voor het laatst in haar huidige categorie vrouwen 45+ in actie, vanaf volgend jaar zit zij in de vrouwen 50+. In de ochtend liep zij eerst de 200 meter sprint. Haar tijd van 29,50 was goed voor haar beste seizoensprestatie en de 4e plaats op het NK. Linda mocht vanuit de finish meteen door naar haar verspringbak voor haar volgende onderdeel. Na een spannende strijd tussen de 3 Linda’s, lukt het onze Linda opnieuw om het goud te bemachtigen met een nieuw pr en clubrecord van 4,51 meter! De plaatsen 2 en 3 op het podium werden ingenomen door de 2 andere Linda’s.

 

Linda NK Masters

 

Al met al een zeer geslaagd sportief evenement waarbij de ‘oudjes’ en tevens de trainers van onze junioren hebben laten zien dat atletiek voor iedere leeftijd een hartstikke mooie sport is!

donderdag 30 mei 2024

image004.jpg