NK indoor D-Junioren te Apeldoorn

Helmondse jeugdatleten presteren goed op de Nationale Indoor Atletiek in Apeldoorn

 

Op zaterdag 19 januari deden een twaalftal jeugdatleten (D1- en D2-junioren) van de Helmondse atletiekclub HAC mee met de officieuze Nederlandse indoor kampioenschappen in Apeldoorn.

In de Indoor Atletiekhal Omnisport werd uitgekomen op diverse onderdelen en probeerden de HAC-atleten in de voetsporen van Daphne Schippers te treden die daar vorig jaar februari wederom haar eerste plaats op de 60 m sprint behaalde.

 

Om niet te verdwalen in het Omnisport centrum werden de atleten goed begeleid door de vrijwilligers van Stichting Indoor Atletiek. Na een warming-up in de catacomben van de atletiekhal werden ze door hen begeleid naar een heuse call room waar zij afgezonderd van alle drukte het begin van hun wedstrijdonderdeel moesten afwachten. Als professionele atleten werden zij vervolgens meegenomen “naar boven”  op de indoor atletiekbaan.

 

Omdat D-junioren uit heel Nederland deelnamen aan deze kampioenschappen, was de concurrentie groot, maar toch wisten de HAC-atleten goed te presteren, wat zelfs resulterende in enkele podiumplaatsen. 

 

Finaleplaatsen

 

Hoogspringen - Jongens D1

2e plaats - Fergus Tabor (1.45 m)

 

60 m sprint - Jongens D1

3e plaats - Fergus Tabor (8,49 s)

 

60 m sprint - Meisjes D2

7e plaats - Sophie van den Boogaart (8,40 s)

 

Halve finale plaatsten

Joris Hennen (12,24 s) -  60m horden (Jongens D1)

Luuk Verhoeven (9,24 s) - 60 m sprint (Jongens D2)

 

Het was voor alle D-junioren een bijzondere ervaring om in een echt Indoor Atletiekhal hun prestaties te verrichten. Dat smaakte naar meer, dus volgend jaar weer!

 

  20190119 NK indoor D1 Junioren - Fergus 3e 60 meter sprint.png

 

 

  20190119 NK indoor D1 Junioren - Fergus Tabor 2e Hoogspringen.png

 

 

zaterdag 19 januari 2019

20190119 NK D junioren Apeldoorn 3.JPG