Succesvol Zuid-Nederlands kampioenschap voor H.A.C.-atleten

Met 6 gouden medailles hebben de atleten van de Helmondse Atletiekclub (H.A.C.) het uitstekend gedaan tijdens de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen 2022 op zondag 17 juli.  De kampioenschappen werden dit jaar door H.A.C. georganiseerd op de atletiekbaan in Stiphout.

3x goud voor Julia van Dijk

Julia van Dijk was de gouddelver namens de thuisclub. Zij behaalde maar liefst vier keer het podium: goud bij ver (5,50m), hinkstapspringen (11,20m) en hoogspringen (1,65m) en zilver bij de 100m horden (16,03 sec). Een geweldige prestatie voor deze jonge atlete!

Julia van Dijk ZNK 2022

H.A.C.-atleten blinken uit bij het springen en horden

Fergus Tabor zette knappe prestaties neer door in twee categorieën boven zijn eigen leeftijdsgroep het podium te halen. Op de 400m horden snelde hij in 1:02,4 min naar de winst en op het hoogspringen werd hij derde met 1,70m.

Bij het hoogspringen voor de mannen stonden Daan Verbakel en Stef Langendonk op het podium. Daan won de wedstrijd met een sprong van 1,90m en Stef werd derde met 1,80m.

Franca Schoonen verraste met een gouden medaille op de 400m horden. Ze liep een ijzersterke race en finishte in 1:12,17min. Op de 100m horden wist zij het zilver te pakken!

Ook Thomas van Vlerken uit Aarle-Rixtel sprong naar een plek op het podium op het onderdeel verspringen. Met een verbetering van zijn persoonlijk record naar 6,68m behaalde hij de zilveren medaille.

Jos Verbakel liet zien dat dat ook met de masters nog rekening gehouden moet worden bij het verdelen van de medailles. Op het onderdeel hinkstapspringen werd Jos knap derde!