Junioren C

Junioren C / U16 - Jeugdatletiek

Geboortejaar: 2008 en 2009

 

Bij de C-junioren trainen we nog op alle atletiekonderdelen. DIt is de laatste categorie waarbij algemeen getraind worden. Vanaf deze leeftijd wordt meer getraind op resultaat. Het plezier in samen sporten met je teamgenoten blijft ook op deze leeftijd belangrijk en staat hoog in het vaandel.

 

 

 

Trainingen

De trainingen hebben een algemeen karakter. Alle onderdelen worden aangeboden tijdens de trainingen. Het is mogelijk om in overleg een extra looptraining in de week te volgen of deel te nemen aan specialistische trainingen op bijvoorbeeld sprint, horden of hoogspringen bij de A/B-junioren. Dit gaat in overleg met de trainers.

 

Wedstrijden 

Met de C-junioren nemen we als groep deel aan de regionele competitiewedstrijden. Dit zijn drie wedstrijden per jaar in de zomer waar we met alle atleten aan deelnemen. Ook organiseren we een interne woensdagavondcompetitie (WAC) waar de atleten op een laagdrempelige manier het geleerde tijdens de trainingen kunnen toepassen in wedstrijdvorm en gedurende het seizoen hun prestaties kunnen proberen te verbeteren. Het is ook mogelijk om individueel deel te nemen aan wedstrijden. Informatie hierover wordt tijdig verstrekt door de coördinator. In de winter nemen wij deel aan het Limbra crosscircuit. Het lopen van crossen is een goede manier om de conditie te verbeteren en een goede basis te leggen voor het zomerseizoen.

 

Meer informatie? 

Contact: ferry.tabor@hac-helmond.nl 

Trainingstijden

Zomertrainingen

Junioren C

Dag: Tijdstip
Zaterdag 11:00-12:15 uur (Baan)
Dinsdag 19:00-20:15 uur (Baan)
Donderdag 19:00-19:45 uur Looptraining (Baan)

Wintertrainingen

Junioren C

Dag: Tijdstip
Zaterdag 11:00-12:15 uur (Bos)
Dinsdag 19:00-20:15 uur (Baan)
Donderdag 19:00-19:45 uur Looptraining (Baan)

Trainers

Geen foto beschikbaar van Robert Waterschoot

Robert Waterschoot

Trainer
robert.waterschoot@hac-helmond.nl
Foto van Ard Schrama

Ard Schrama

Trainer
ard.schrama@hac-helmond.nl
Geen foto beschikbaar van Rik van Laarhoven

Rik van Laarhoven

Trainer
rik.van.laarhoven@hac-helmond.nl