Groep 5

Groep 5

 

Groep 5 traint op maandagavond, woensdagavond en zaterdagochtend volgens een periodiek schema zoals hierboven beschreven.

 

De lopers kunnen als basis probleemloos een afstand van 15 kilometer lopen. De trainingen zijn gericht op een hele of halve marathon evenement/wedstrijd aan het einde van de periode. Tijdens de trainingen wordt gewerkt aan verbetering van de looptechniek, conditie en hoger duurlooptempo.

 

Opbouw training.

 

Op maandagavond wordt gewerkt aan looptechniek en snelheid in verschillende trainingsvormen zoals: intervallen, climax-loop en pyramide-loop.

 

Op woensdagavond wordt gewerkt aan kracht en anaerobe uithoudingsvermogen in verschillende trainingsvormen zoals: blokduurloop, heuveltraining en fartlek.

 

De intensiviteit wordt gedurende de 26 weken langzaam en met tussenstappen opgevoerd.

Het trainingsprogramma bevat ook een aantal tussentijdse wedstrijden/evenementen. Deze dienen als testloop en/of verbeteren van de tempohardheid (vasthouden van een hogere snelheid gedurende langere periode). Dit kan variëren van een 5 kilometer wedstrijd tot duurloop of trail. Hierbij wordt gelet op wat individuele lopers aankunnen en wat hun zal helpen het uiteindelijke doel te behalen.

 

Voor de (hele)marathongroep geldt dat er naast de reguliere trainingen zelfstandig 1 of 2 keer per week (max ~15km per keer)  getraind moet worden om het beoogde ‘weekvolume’ te halen. De weekkilometers kunnen in overleg met de trainer worden bijgesteld. In plaats van extra duurlopen kun je op maandag en woensdag lopend naar de training te komen. Deze vorm wordt door veel lopers gebruikt. Hiermee ben je weinig extra tijd kwijt en maak je toch de beoogde kilometers.

 

Contact: recreanten@hac-helmond.nl

Trainingstijden

Zomertrainingen

Dag: Tijdstip:
Maandagavond:   Van 19:00 t/m 20:15 uur
Woensdagavond: Van 19:00 t/m 20:15 uur
Zaterdagochtend: Van 9:15 t/m 10:30 uur

Wintertrainingen

Dag: Tijdstip:
Maandagavond: Van 19:00 t/m 20:15 uur
Woensdagavond:   Van 19:00 t/m 20:15 uur
Zaterdagochtend: Van 9:15 t/m 10:30 uur

Trainers

Foto van Dick Eleveld

Dick Eleveld

Coördinator wegatleten/recreanten
dick.eleveld@hac-helmond.nl
Foto van Joost Verwer

Joost Verwer

Trainer
joost.verwer@hac-helmond.nl
Foto van Regina Faber

Regina Faber

Coördinator wegatleten/recreanten
regina.faber@hac-helmond.nl